Life is a struggle

Waspada dan teruskan berjalan..

Bestnya main facebook


















Facebook ialah salah satu social website yg tidak asing lagi bagi kebanyakan pengguna-pengguna internet sekarang. Ia dikatakan amat menarik dan berguna jika dibandingkan dgn social website yg lain spt friendster, twitter dan sebagainya. Interface yg menarik, perisian yg mudah dan update system yg baik yg disediakan berjaya menarik minat ramai pengguna di seluruh dunia termasuklah org Islam.

Walau bagaimanapun, di sebalik keunikan dan kebaikan facebook, ia dikatakan berkait rapat dgn Yahudi. Apa yg membimbangkan umat islam kini ialah bukannya kerana ia boleh membawa kpd kelalaian kerana jika digunakan dgn cara yg betul, ia langsung tidak membawa apa-apa masalah dan kerugian. Apa yg menjadi isu ialah facebook ini dikatakan menjadi sumber dana utk membiayai peperangan di Gaza. Tetapi sejauh mana kebenaran fakta ini masih menjadi tanda tanya. Apapun, mari explore dulu dgn lebih lanjut dlm laman web ni:
http://ohtidak.com/oh-melayu-yahudi-bermain-facebook/#more-2592

p/s: Sebar-sebarkan. Mari sama-sama kita fikirkan penyelesaiannya.

2 comments:

salam...boleh baca kat sini jugak....

http://saifulislam.com/?p=6714#more-6714

September 14, 2009 at 8:19 PM  
MHR said...

tima kasih wadiy..
Bukak bla perlu je..sbb kebanyakan masa abis kt fb tu utk benda yg tak penting sgt..

Ok..tepuk dada tny iman..

September 15, 2009 at 9:07 AM